Ajută

Toată munca realizată în legătură cu acest site nu este contra cost.

Totuși, sunt cazuri în care anumite materiale nu se pot procura decât contra unei sume de bani. Acestea sunt în cel puțin una din situațiile prezentate mai jos. Dacă doriți să contribuiți la a strânge fondurile necesare pentru ca respectivele documente să fie disponibile tuturor doritorilor, vă rog să mă contactați.,

De asemenea, puteți ajuta și în alte moduri. Vă rog, verificați oportunitățile de implicare de mai jos. La secțiunea de comentarii se pot adăuga sugestii.

(1) BCU Cluj

La Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca se află o colecție de reviste „Farul Mântuirii” și „Farul Creștin”, precum și alte publicații baptiste vechi. Conducerea bibliotecii a estimat scanarea și ocerizarea lor la suma de 6.000 lei (luând în considerare numărul de pagini, aproximativ 6.000).

(2) Colecții familiale

Dacă dețineți o astfel colecție și doriți să ajutați: documentele se scanează, de preferință cu un scaner non-intruziv, cu lumină rece, la minim 300DPI și cea mai mare rezoluție pe care o permite aparatul în format JPEG. Documentele se prelucrează în colaborare. Rezultatul este generarea unor documente PDF ca cele de pe această pagină care vor fi adăugate colecției online de aici. Documentele sunt inscripționate corespunzător să reflecte și să respecte munca celor care au făcut efortul descris mai sus.

(3) Colecții arhivistice în instituții

Dacă cunoașteți astfel de colecții, vă rog să le sugerați pentru a putea realiza demersurile în vederea publicării lor în format electronic.